Franciszkańska Czekolada Gorzka z fruktozą

Gorzka czekolada słodzona fruktozą. Dla diabetyków, do prowadzenia diety planowanej (WW i WBT). Nie zawiera glutenu. Z wysoką zawartością błonnika, odpowiednia dla wegan. Produkt robiony ręcznie. Masa netto: 50 g
9,00 zł

Dodatkowe informacje

  • Składniki:

    miazga kakaowa, fruktoza, tłuszcz kakaowy, Aquamin F (Lithothamnion calcareum), emulgator – lecytyna sojowa, aromat. Masa kakaowa min. 70%.

    Możliwa obecność: orzechów arachidowych i laskowych, sezamu, komponentów mleka

  • Przechowywanie:

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • Wartości odżywcze:
    Wartość odżywcza
    na 100 g produktu
      RWS**
    Wartość energetyczna 2361 kJ/570 kcal 28,5%
    Tłuszcz 44 g 62,6%
    w tym kwasy nasycone 26 g 131,2%
    Węglowodany 32 g 12,2%
    w tym cukry* 29 g 32,1%
    Błonnik 11 g 42,5%
    Białko 6,6 g 13,3%
    Sól 0,01 g 0,25%
    WW 3,2  
    WBT 4,2  

    * fruktoza 28 g
    **referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)