Franciszkańska Czekolada Mleczna z fruktozą

Mleczna czekolada słodzona fruktozą. Dla diabetyków, do prowadzenia diety planowanej (WW i WBT). Nie zawiera glutenu. Produkt robiony ręcznie. Zawartość kakao min. 40% Masa netto: 50 g
9,00 zł

Dodatkowe informacje

  • Składniki:

    tłuszcz kakaowy, fruktoza, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka mleczna, orzech laskowy, emulgator – lecytyna sojowa, aromat. Tłuszcz mleczny min. 3,5%, masa kakaowa min. 40%.

    Możliwa obecność: orzechów arachidowych i sezamu

  • Przechowywanie:

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • Wartości odżywcze:
    Wartość odżywcza na 100 g produktu   RWS**
    Wartość energetyczna 2445 kJ/588 kcal 29,4%
    Tłuszcz 42 g 60,2%
    w tym kwasy nasycone 25 g 123,4%
    Węglowodany 41 g 15,8%
    w tym cukry* 40 g 44,7%
    Błonnik 2,7 g 10,9%
    Białko 9,7 g 19,3%
    Sól 0,28 g 4,74%
    WW 4,1  
    WBT 4,2  

    * fruktoza 28 g
    **referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)